10 omakotitaloa Lahelassa
Rakennusliike NH Pro on rakentanut:

10 omakotitaloa Lahelassa

10 omakotitalon kaikki timpurin työt alusta loppuun
Kohde valmistuu arviolta 9/2022

Mitä olemme rakentaneet?

Omakotitalon ulko- ja sisätyöt

Tässä kymmenen erillistalon kohteessa meidän urakointiin on kuulunut kaikki timpurintyöt elementtiasennuksien ja vesikattorakenteiden jälkeen, niin talojen sisältä kuin ulkopuoleltakin. Kohteesta löytyy kuusi yksikerroksista asuntoa, sekä neljä kaksikerroksista asuntoa.

Omakotitalojen ulkotöistä urakointiimme on kuulunut kaikki terassit kaiteineen, otsalaudat, räystäslaudat, ikkunoiden smyygit, ulko-ovien asennus ja julkisivun paneloinnit tarvittavilta osin.

Omakotitalon sisätöistä urakointiimme on kuulunut seinälevytykset, puurunkoiset väliseinät, höyrynsulut, yläpohjan 100mm villoitus ennen puhallusvillaa, tuulenohjaimet, katon jäykistävät kipsilevytykset, seinän ja katon koolaukset, lattian vinyyli-, parketti- ja laminaattiasennukset, katon mdf-paneloinnit, jalkalistoitukset, kattolistoitukset, ikkunalistoitukset ja muut tarvittavat listat, väliovien asennukset, alaslasketut kattorungot, pesuhuoneen alakatot sekä saunan paneloinnit ja lauteiden asennus.

Höyrynsulut, eristykset, koolaukset ja levytykset

Kohteessa aloitimme urakoinnin kattojen höyrynsulun, koolauksen ja 100mm villoituksen asentamisella tammikuussa, jotta sisälle saatiin lämmöt pysymään ja lattian betonivalu voitiin toteuttaa. Höyrynsulun asennuksen yhteydessä asensimme myös tuulenohjauslevyt yläpohjaan valmiiksi.

Seuraavaksi aloitimme kattojen jäykistävän levytyksen. Sähkömies oli tätä ennen vetänyt tarvittavat sähköt kattoon, jonka jälkeen päästiin levyttämään.

Kohteeseen tuli muutamia jäykistäviä väliseiniä, joten kattolevytyksen yhteydessä teimme jäykistävien väliseinien yläjuoksut valmiiksi odottamaan varsinaista väliseinän työvaihetta.

10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana villoitukset 2.
10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana väliseinät.

Väliseinät

Kattolevytysten ja jäykistävien väliseinien yläjuoksutöiden jälkeen aloitimme väliseinän rungon ja ensimmäisen puolen levytyksen työt.

Tämän jälkeen sähkömies veti sähköt seiniin ja me pääsimme jatkamaan väliseinätöitä villoituksen ja toisen puolen kipsilevytyksen parissa.

Väliseinissä käytettiin ek-kipsilevyä, joka on tavallista kipsilevyä hieman kestävempää ja ääntä eristävempää. Villana käytettiin 66mm kivivillaa, joka parantaa seinän ääneneristävyyttä.

 

Alakatot

Väliseinien jälkeen aloitimme alaslaskettujen kattorunkojen tekemisen. Kattorungot tehtiin pääasiassa kertopuusta, joka mahdollistaa pidempiä jännevälejä sekä pysyy suorana vuodesta toiseen. 

10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana alakatot.
10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana sisätyöt.

MDF-paneloinnit

Kun kaikki alakattojen rungot oli tehty aloitettiin katon MDF-paneloinnit. Asennukset tehtiin jokaisen omakotitalon kaikkiin muihin tiloihin paitsi pesuhuoneeseen ja saunaan, joihin tulee niihin sopivampi puupaneelikatto.

Saunan työt

Saunan työt aloitettiin alakattojen kanssa samaan aikaan. Ensiksi saunan seinät ristiinkoolattiin, tämän jälkeen saunasatu eristeen asennus, jossa samassa on lämmöneriste ja alumiinipaperi höyrynsulkua varten. Saunasatu levyjen saumojen teippaukset, jonka jälkeen pystykoolauksen asennus lauteiden kannatinpuiden kanssa.

Kun saunan eristykset ja koolaukset on tehty, voidaan aloittaa saunan panelointi. (Työvaihe jatkuu)

10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana sauna.

Katso kuvat sisätöistä

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Omakotitalon ulkovuoraus

Kohteessa urakointiimme kuului myös ulkovuorauksen viimeistely elementtiasennusten jälkeen. Viimeistelyyn kuului elementtien saumakohtien paneloinnit, otsalaudat, räystäslaudat, ikkunoiden smyygit ja ulko-ovien asennus.

10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana ulkovuoraus.
10 omakotitaloa Lahelassa Tuusulassa, Nh Pro:n rakentamana ulkoa sivusta.

Terassit

Omakotitalojen terassien rakentamisen pääsimme aloittamaan kesäkuussa. Jokaisen talon eteen tulee suuri oleskeluterassi sekä kaide, joka on verhoiltu samalla paneelilla mitä ulkovuorauksessakin käytetty. Isompien terassien lisäksi pääsisäänkäynnin eteen tulee myös pienempi terassi portaiden kanssa.

Katso kuvat omakotitalon ulkotöistä

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Tämä omakotitalo kohde ei ole vielä valmistunut

Kohteen arvioitu valmistumisaika on 09/2022. Sivua päivitetään valmistumiseen asti, tule siis pian uudestaan.

Rakennamme omakotitalot pk-seudulla

Kiinnostuitko omakotitalon rakentamisesta?  Ole meihin yhteydessä puhelimitse tai alla olevalla lomakkeella ja pyydä tarjous.

Katso lisää rakennuksiamme

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntösi meille. Olemme teihin yhteydessä tämän tai seuraavan päivän aikana.