Miten kirjoittaa hyvä työhakemus? | Näin pääset rakennusalalle töihin
Rakennusliike Helsingistä, josta saa olla ylpeä.
Rakennusliike, josta saa olla ylpeä.

Miten kirjoittaa hyvä työhakemus

Miten kirjoittaa hyvä työhakemus – Näin pääset töihin rakennusalalle


Hyvän työhakemuksen pitäisi pitää sisällään ainakin nämä asiat

 1. Työkokemus, ajallisesti sekä työnantajat (kerro myös mitä työvaiheita olet tehnyt)
 2. Vastaa kaikkiin lomakkeen kohtiin huolellisesti (myös vapaaehtoiset kohdat)
 3. Koulutus (missä ja milloin?)
 4. Muista oikeinkirjoitus
 5. Kerro mielummin liikaa, kuin liian vähän (ei kuitenkaan yli A4 verran tekstiä)
 6. Lisää liitteet työhakemukseen (CV, oma kuva, kuvia töistä…)
 7. Kerro työlle oleellisista taidoista (”moniosaaja” ei erotu edukseen useimmiten)
 8. Pidä palkkatoive realistisena omaan osaamiseen nähden
 9. Kerro tulevaisuuden suunnitelmista (haluatko edetä esimerkiksi työnjohtajaksi tulevaisuudessa?)
 10. Mistä työvaiheista pidät tai mitä työvaiheita haluat oppia?
 11. Kerro hieman luonteestasi (esimerkiksi mitä teet vapaa-ajalla?)

Huomaat varmaan, että nämä asiat eivät mahdu yhteen lauseeseen… Vähimmäisvaatimus on että vastaat huolellisesti kaikkeen mitä työpaikkailmoituksessa pyydetään. Pelkästään sillä pääset jo parhaiden hakijoiden joukkoon.

Mikä on työhakemuksen tarkoitus?

Työhakemuksen tarkoitus on saada sinut erottumaan eduksesi ja näin päästä työhaastatteluun. Pidä mielessä, että työnantaja etsii parasta mahdollista tekijää työhön. Työhakemuksen pitää siis kertoa, että täytät työnantajan kriteerit sekä että olet työhön oikeasti motivoitunut. Käytännössä siis mitä vähemmän työnantajalla on vatiimuksia työhön, sitä enemmän luonteesi ja motivaatiosi vaikuttaa. Tämä johtuu siitä että mitä vähemmän vaatimuksia työhön on, sitä enemmän on kilpailua.

Tutustu työhön, ennen kuin lähetät työhakemuksen

Hyvin harvoin työnantaja etsii työntekijää joka osaa ”vähän kaikkea”. Tämä ei kuitenkaan poista sitä, että se on hyvä asia osata monia asioita… Moniosaajille siis vinkiksi, että tutustu tarkoin työpaikka ilmoitukseen, sekä yritykseen yleisesti. Tämän avulla pystyt painottamaan juuri niitä osaamisen alueita, mitä työnantaja etsii. Esimerkiksi kun NH Pro etsii kirvesmiestä omakotitalojen sisätöihin, niin otamme mielummin töihin henkilön joka painottaa väliseinien rakentamista, kuin henkilön joka sanoo olevansa moniosaaja rakennusalalla.

Tutustu myös työpaikan vaatimuksiin. Jos etsimme 5 vuoden kokemuksen omaavaa kirvesmiestä, niin pidä se mielessä hakemusta täyttäessä. Vaikka et omaisikaan 5 vuoden kokemusta, niin voit silti hakea, mutta perustele miksi uskot olevasi yhtä hyvä kuin kokeneempi henkilö. Jos et täytä kaikkia kriteereitä, etkä perustele hakemuksessa sitä mitenkään, niin on hyvin todennäköistä ettei hakemustasi oteta edes harkintaan.

Työhakemuksen kirjoitusasu

Valitettavasti suurin syy miksi meilläkin hakemuksia hylätään on heikosti kirjoitettu työhakemus. Joko työhakemus on niin lyhyt ettei siitä saa mitään irti tai hakemus on täynnä kirjoitusvirheitä. Tämä viestii hyvin selvästi työnhakijan luonteesta sekä motivaatiosta työtä kohden. Tämän olemme huomanneet etenkin rakennusalalla olevan suuri ongelma. Jos siis haluat edetä urallasi, niin panosta hakemuksen oikeinkirjoitukseen.

Jos haluat oikeasti hyviin hommiin niin, liian pitkä hakemus on parempi kuin liian lyhyt. Yleisesti työhakemuksen suhteen ohjeistetaan, että älä kirjoita liian pitkää hakemusta. Tämä johtuu siitä että joillakin aloilla on ihmisiä, jotka tykkää kirjoittaa oikeasti monen sivun hakemuksia. Tähän ongelmaan emme ole vielä kertaakaan rakennusalalla törmänneet!

Rakennusliike NH Pro tiimi rakentamassa.
Näillä vinkeillä pääset helpommin tiimiimme!
Laskentainsinöörin työpaikat etänä määrälaskenta ja tarjouslaskenta, helsinki, vantaa, espoo, laskentainsinöörin koulutus NH Pro.
Lukuaika 1 min
eero@hemosolutions.fi

Laskentainsinöörin työpaikka NH Pro:lla

Laskentainsinöörin haku on auki NH Pro:lla Haemme tiimiimme osaavaa rakennusalan laskentainsinööriä provisiopalkalla. Olemme vahvaa kasvua tavoitteleva rakennusalan yritys Helsingistä. Laajan yhteistyökumppani verkoston ansiosta meillä löytyy

Lue lisää »
Kesäjuhlat NH Pro ruusuniemi.
Lukuaika 3 min
eero@hemosolutions.fi

Kesän päätösjuhlat 2022

Kesän päätösjuhlat Vietimme kesän päätösjuhlia 30.9.2022. Tässä blogissa hieman fiilistelyä paikan päältä. Kart in Club Helsinki Tästä illasta ei vauhtia puuttunut sillä aloitimme ottamalla miehestä

Lue lisää »
Miten kirjoitat hyvän työhakemuksen rakennusalalle?
Lukuaika 2 min
eero@hemosolutions.fi

Miten kirjoittaa hyvä työhakemus

Miten kirjoittaa hyvä työhakemus – Näin pääset töihin rakennusalalle Hyvän työhakemuksen pitäisi pitää sisällään ainakin nämä asiat Työkokemus, ajallisesti sekä työnantajat (kerro myös mitä työvaiheita

Lue lisää »
NH Pro rakennusliikkeen ensimmäisen vuoden kasvu.
Lukuaika 2 min
eero@hemosolutions.fi

NH Pro vuosikatsaus

NH Pro vuosikatsaus – Miten saavutimme ensimmäisen miljoonan? Ensimmäinen vuosi tiimin kanssa Mistä kaikki alkoi? Vuosi sitten elokuussa NH Pro:lla työskenteli 3 työntekijän tiimi. Silloin

Lue lisää »

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntösi meille. Olemme teihin yhteydessä tämän tai seuraavan päivän aikana.
Voit lähettää tarjouspyynnön myös suoraan sähköpostiin:
eero@nhpro.fi​