Omakotitalo Mellunmäki
Rakennusliike Helsingistä, josta saa olla ylpeä.
Rakennusliike, josta saa olla ylpeä.
Rakennusliike NH Pro on rakentanut:

Omakotitalo Mellunmäki

Kolme kerroksisen omakotitalon kaikki työt alusta loppuun.

Mitä rakennettiin?

Omakotitalon ulko- ja sisätyöt

Tämä kolmikerroksinen omakotitalo kohde sisälsi laajasti erilaisia timpurin töitä. Vesikaton kaikki puurakenteet, väliseinät, alakatot, kipsilevytykset, lattiavalut, seinien hionnat, takan asennus, lattia-asennukset, saunan ja pesuhuoneen työt, ikkunoiden sisäpuoliset smyygit, ulkopuolisten katosten työt ja monikulmainen aidan runko ja panelointi.

Höyrynsulut ja levytykset

Sisätyöt aloitimme katon höyrynsulun ja koolauksen asentamisella. Tämän jälkeen lattiavaluvalmistelijat tekivät omat työnsä kaivojen ja lattialämmitysputkien kanssa, jonka jälkeen päästiin tekemään lattiavalut.

Lattiavalujen jälkeen aloitimme yläpohjan kipsilevytykset. Tämän jälkeen jatkoimme projektia väliseinien tekemisellä. Kohteessa haluttiin panostaa erityisesti seinien ääneneristävyyteen. Väliseinät rakennettiin kertopuusta, molemmat puolet levytettiin kaksinkertaisesti kipsilevyllä ja rungon välit villoitettiin tiiviisti.

Omakotitalon sisätyöt rakennusliike NH Pro:n toimesta.
Omakotitalon sisätyöt rakennusliike NH Pro:n rakentamana yläkerta.

Omakotitalon alakatot

Väliseinien jälkeen aloitimme alaslaskettujen kattorunkojen tekemisen. Erikoisuutena ja mielenkiintoisena haasteena kohteessa oli monessa eri tasossa olevat alakatot. Luonnollisesti alakattojen monitasoisuus lisää työmäärää ja vaikuttaa myös alakattojen osalta projektin kustannuksiin, mutta lopputuloksesta tulee erittäin näyttävä, kun kaikki ei ole tasaista.

Lisäksi korkeaan tilaan tuli tyylikäs upotus valonauhalle, joka kiertää koko katon ympäri. (Ohessa kuva upotuksesta.)

Alakattorunkojen jälkeen niiden kattopinnat levytettiin. Tämän jälkeen teimme kipsistä pohjat suurien ikkunoiden smyygeille, jotta kittari saa niistä pienemmällä työllä tasaiset. Kun kaikki levytykset kattoihin ja seiniin oli tehty pääsi kittarit ja maalarit aloittamaan talossa kaikki omat työnsä.

(Työvaiheet jatkuu)

Katso kuvat sisätöistä

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Omakotitalon aita, runko ja panelointi

Aidan runko panelointeineen kuului myös meidän urakointiin. Aidan rakentaminen aloitettiin kaikkien tolppien pystyttämisellä tukimuuriin valun yhteydessä asennettujen palkkikenkien päälle. 

Jokatoinen runkotolppa oli paksumpaa 125×125 tolppaa, ja jokatoinen 48×98 kestopuuta. Ideana paksuuserossa oli, että paksumpien tolppien päälle tulevat laudat ovat eri tasossa varsinaisen paneloinnin suhteen.

Tolppien asennuksen jälkeen rakensimme vielä lisärunkoa aidalle kestopuusta, jonka jälkeen aloitimme paneloinnin. Mielenkiintoisena haasteena paneloinnissa olivat niiden päiden vaihtuvat kulmat ja niiden sahaaminen tarkasti, että se saatii osumaan pystyssä olevan laudan kanssa nätisti tasan.

 

Omakotitalon aita rakennusliike NH Pro:n rakentamana.
Omakotitalon vesikaton rakenteet rakenteilla.

Omakotitalon vesikatto

Vesikaton rakentamisen aloitimme maassa. Yleensä katto rakennetaan perustuksien päälle, mutta tässä kohteessa elementtien asennus oli jo alkanut eikä varastointitilaa elementtiasennuksen ajaksi ollut pihalla, niin teimme katolle oman pohjan maahan pelkoista.

Kattotuolien alajuoksut kiinnitimme valmiiksi elementtien päälle joiden alle asensimme höyrynsulun ja tiivistimme sen huolellisesti. Höyrynsulku limitettiin myöhemmin sisäkaton höyrynsulkuun, kun katto oli nostettu paikoilleen.

Maassa rakensimme katon ruoteita myöden valmiiksi ja jätimme muutaman ruoteen kiinnittämättä, jotta katto voitaisiin nostaa neljästä eri pisteestä paikoilleen.

Kun katto oli valmiina maassa kaikkine tuentoineen, niin nostimme sen paikoilleen ajoneuvonosturilla. Kattopinnan lopullinen korkeus noston jälkeen oli noin 11 metriä.

Katso kuvat omakotitalon ulkotöistä

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Rakennamme omakotitalot ja terassit pk-seudulla

Kiinnostuitko omakotitalon rakentamisesta?  Ole meihin yhteydessä puhelimitse tai alla olevalla lomakkeella ja pyydä tarjous.

Katso lisää rakennuksiamme

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntösi meille. Olemme teihin yhteydessä tämän tai seuraavan päivän aikana.
Voit lähettää tarjouspyynnön myös suoraan sähköpostiin:
eero@nhpro.fi​