Puusillat Suomenlinnassa
Rakennusliike Helsingistä, josta saa olla ylpeä.
Rakennusliike, josta saa olla ylpeä.
Rakennusliike NH Pro on rakentanut:

Suomenlinnan pergola, silta ja laituri

Pergola, silta ja laituri Suomenlinnan Piperin puistossa

Mitä olemme rakentaneet?

Näköalalaituri ja puusilta Suomenlinnan Piperin puistoon

Olimme etuoikeutettuja, kun pääsimme rakentamaan Suomenlinnan Piperin puistoon upean näköalalaiturin sekä sillan. Rakennusmateriaalina näköalalaiturissa ja sillassa käytettiin puuta. 

Rakennustöiden ajaksi Piperin lampi oltiin tyhjennetty lähes täysin vedestä, jotta veden alle tulevien puurakenteiden asentaminen olisi helpompaa.

Näköalalaituri

Näköalalaiturin rakentaminen aloitettiin veden alle tulevien rakenteiden tervaamisella, jonka päälle tuli oranssi maalikerros. Tämän jälkeen materiaalit toimitettiin lautalla Suomenlinnaan, jossa taitavat timpurimme sahasivat ja asensivat ne paikoilleen.

Rungon töiden jälkeen maalasimme kaikki kaiteisiin tulevat puut vihreällä värillä, jonka jälkeen nekin toimitettiin Suomenlinnaan asennettavaksi.

Näköalalaiturissa haasteena oli laiturin kulmikkuus ja ympäristö, missä asennukset tehtiin. Lopputuloksesta tuli täysin suunnitelmien mukainen ja erittäin viimeistellyn näköinen osaavien timpureidemme ansiosta.

Rakennusliike NH Pro:n rakentama puusilta Suomenlinnan Piperin puistossa lähikuva.

Katso kuvat näköalalaiturista

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Suomenlinnan puusilta

Puusillan rakentaminen aloitettiin kaarevien palkkien käsittelyillä. Kansilankkujen käsittelyt tehtiin ennen niiden asennusta palkkeihin. Tämän jälkeen silta toimitettiin Suomenlinnaan ja asennettiin paikoilleen.

Puusillan kaiteet tehtiin kokonaisuudessaan paikan päällä, jota ennen ne oltiin käsitelty vihreällä värillä. 

Kaiteiden tekemisessä haasteena oli niiden kaarevuus. Kaiteiden kaarevat puut esitaivutettiin ennen asennusta, jonka jälkeen ne saatiin asennettua helpommin paikoilleen. Kaiteiden pianat asennettiin viimeisenä.

Lopputuloksesta tuli suunnitelmien mukainen ja erittäin hyvin viimeistelty.

Rakennusliike NH Pro:n rakentama kävely puusilta Suomenlinnan Piperin puistossa laajakuva.

Katso kuvat puusillasta

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Suomenlinnan pergola

Siltojen ja laiturin rakentaminen sujui sen verran mallikkaasti, että NH Pro pyydettiin rakentamaan myös pergola alueelle.

Piperin puiston kahvilan kupeeseen rakennettava pergola onkin yksi ainutlaatuisimmista pergoloista mitä olemme rakentaneet. Vaikka pergola ei ole kooltaan kovinkaan suuri, niin materiaalien suhteen oltiin hyvin tarkkoja. Pergola saadaan tällä tavoin istumaan hyvin Suomenlinnan historiallisien rakenteiden joukkoon.

Pergolan puuosat rakennettiin ja käsiteltiin ennen Suomenlinnaan tuomista, näin säästyttiin vaihtelevilta sääolosuhteilta ja turhalta työkalujen kuljetukselta Suomenlinnan saarelle.

Pergolan rakentaminen on tällä hetkellä vielä kesken, mutta valmistuu talven aikana.

 

Suomenlinna pergolan rakentaminen Helsinki rakennusliike silta.

Katso kuvat pergolasta

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Rakennamme puusillat pk-seudulla

Kiinnostuitko puusiltojen rakentamisesta?  Ole meihin yhteydessä puhelimitse tai alla olevalla lomakkeella ja pyydä tarjous.

Katso lisää rakennuksiamme

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntösi meille. Olemme teihin yhteydessä tämän tai seuraavan päivän aikana.
Voit lähettää tarjouspyynnön myös suoraan sähköpostiin:
eero@nhpro.fi​