Terassin rakentaminen - 4 asiaa mitä ottaa huomioon - NH Pro
Rakennusliike Helsingistä, josta saa olla ylpeä.
Rakennusliike, josta saa olla ylpeä.

Terassin rakentaminen – 4 asiaa mitä ottaa huomioon

Terassin rakentaminen 4 asiaa mitä ottaa huomioon


Oletko aloittamassa terassin rakentamista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tässä blogissa käyn läpi 4 tärkeintä asiaa millä pääset alkuun terassin rakentamisessa.

Mille alustalle rakennat terassin? Terassin perustukset

Oletko rakentamassa terassia talon yhteyteen vai et? Terassin paikan valinnassa kannattaa ottaa huomioon auringon suunta, terassin käyttötarkoitus sekä maaperä. Routimattomalle maaperälle terassin pystyy rakentamaan suoraan laattojen, harkkojen tai betonin päälle. Poikkeuksina tähän on esimerkiksi kallioon injektointi tai routiva maaperä, jos maaperä epäilyttää kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen joka voi varmistaa maaperän routimattomuuden. Jos maaperä routii, pitää terassi rakentaa esimerkiksi kierrepaalujen varaan tai tehdä maaperään muutoksia eristeillä sekä vaihtamalla routivaa maa routimattomaan soraan.

Terassia rakentaessa rinnetontille täytyy usein terassin rungoksi valaa pilareita, joilla terassi saadaan nostettua suoraan. Usein myös rinnetonteilla terassille täytyy rakentaa hieman suuremmat raput terassille ja/tai kaide. Jos terassilta on maahan yli puoli metriä, niin siihen vaaditaan kaide.

Mökin terassin rakentaminen Nummela, Vihti Rakennusliike NH Pro.
Terassin rakentaminen onnistuu myös jyrkkään kalliorinteeseen, kunhan tietää mitä tekee.
Terassin materiaalin valinta

Mieti mistä materiaalista haluat rakentaa terassisi. Tässä plussat ja miinukset yleisimmistä materiaaleista:

Vihreä tai ruskea kestopuu:

+ Pitkä käyttöikä (20-25 vuotta)

+ Edullinen

– Hoidettava n. 2 vuoden välein

Lämpökäsitelty puu:

+ Ympäristöystävällinen valinta

+ Pitkä käyttöikä (25-30 vuotta)

– Halkeilee helposti

– Hoidettava n. 2 vuoden välein

Komposiitti:

+ Kestää sään vaihtelun

+ Pitkä käyttöikä

+ Helppo hoitoinen

– Jopa 4 kertaa kalliimpi kuin kestopuu

Muut kovat puulajit:

+ Usein helppohoitoinen

+ Luonnollinen sävy on näyttävä

+ Kestävä

– Vaatii usein enemmän työtä rakentaessa, esimerkiksi esiporaukset ruuveille.

– Kallis

Terassin rakentaminen Uudisrakentaminen omakotitalon terassit ja rimaseinät.
Tämä terassi rakennettiin accoya terassilaudasta. Accoya terassi kestää ilman hoitoa jopa 50 vuotta.
Terassin rakentamisen yhteydessä pergola, katos tai aidat.

Ennen terassin rakentamisen aloittamista on hyvä myös miettiä tarvitsetko terassille näköesteen tai katoksen esimerkiksi grilliä varten. Terassille voidaan myös rakentaa esimerkiksi poreammeelle upotus. Pergolan avulla saadaan terassille näkösuojaa, sekä paikka johon voit kiinnittää kasveja tai vaikkapa valaistusta terassille. Usein pergolan kanssa rakennetaan myös jonkinlainen seinä, esimerkiksi rimaseinä, jolla saadaan vielä lisää näkösuojaa. Jos taas haluat myös säältä suojaa kannattaa terassille rakentaa katos. Näin ollen terassia voi käyttää esimerkiksi grillailuun säästä huolimatta, sekä terassi itsessään ei kulu läheskään niin paljoa kuin ilman katetta.

Rakennusluvat kannattaa aina varmistaa, mutta yleisesti ottaen terassin ja pergolan saa rakentaa ilman lupaa, mutta katettu terassi tarvitsee useimmiten luvan. Tästä syystä pergolat ovat nykyisin yleinen ratkaisu terassia suunnitellessa.

Terassin rakentaminen Vantaan kerrostalon pihaan rakennusliike NH Pro:n rakentamana valmiina pystykuva.
Mitä lähempänä terassia on asutusta, sitä enemmän tarvitset näköestettä. Kasvillisuus toimii myös hyvin näköesteenä.
Rakennatko terassin itse vai ulkoistatko rakentamisen?

Pienehkön terassin, joka rakennetaan helpolle maaperälle ei tarvise olla paljoa kokemusta, jotta terassi onnistuu. Joten jos haluat budjettiisi sopivan vaihtoehdon kannattaa itse rakentaa, tai esimerkiksi kysellä lähipiiristä rakentajaa. Jos taas ajatuksena on rakentaa suurempi terassi, jossa tarvitsee tehdä maatöitä tai vastaavaa, niin suosittelen kysymään tarjousta meiltä.

NH Pro:lla on paljon kokemusta suurien ja uniikkien terassien rakentamisesta. Kun on kyse haastavammasta terassista, säästät huomattavasti aikaa ja rahaa kysymällä tarjouksen NH Pro:lta. Näin ollen terassista tulee varmasti kestävä ja näyttävä. NH Pro:n timpureiden vahvuus näkyy etenkin hankalemmissa ja monimutkaisissa terasseissa.

Lue lisää NH Pro:n terassin rakentamisesta tästä.

Mökin terassin rakentaminen Nummela, Vihti Rakennusliike NH Pro.
Jos olet rakentamassa terassia haastavaan paikkaan, kannattaa luottaa ammattilaiseen. Näin terassista saadaan pitkä kestoinen ja näyttävä.
Laskentainsinöörin työpaikat etänä määrälaskenta ja tarjouslaskenta, helsinki, vantaa, espoo, laskentainsinöörin koulutus NH Pro.
Lukuaika 1 min
eero@hemosolutions.fi

Laskentainsinöörin työpaikka NH Pro:lla

Laskentainsinöörin haku on auki NH Pro:lla Haemme tiimiimme osaavaa rakennusalan laskentainsinööriä provisiopalkalla. Olemme vahvaa kasvua tavoitteleva rakennusalan yritys Helsingistä. Laajan yhteistyökumppani verkoston ansiosta meillä löytyy

Lue lisää »
Kesäjuhlat NH Pro ruusuniemi.
Lukuaika 3 min
eero@hemosolutions.fi

Kesän päätösjuhlat 2022

Kesän päätösjuhlat Vietimme kesän päätösjuhlia 30.9.2022. Tässä blogissa hieman fiilistelyä paikan päältä. Kart in Club Helsinki Tästä illasta ei vauhtia puuttunut sillä aloitimme ottamalla miehestä

Lue lisää »
Miten kirjoitat hyvän työhakemuksen rakennusalalle?
Lukuaika 2 min
eero@hemosolutions.fi

Miten kirjoittaa hyvä työhakemus

Miten kirjoittaa hyvä työhakemus – Näin pääset töihin rakennusalalle Hyvän työhakemuksen pitäisi pitää sisällään ainakin nämä asiat Työkokemus, ajallisesti sekä työnantajat (kerro myös mitä työvaiheita

Lue lisää »
NH Pro rakennusliikkeen ensimmäisen vuoden kasvu.
Lukuaika 2 min
eero@hemosolutions.fi

NH Pro vuosikatsaus

NH Pro vuosikatsaus – Miten saavutimme ensimmäisen miljoonan? Ensimmäinen vuosi tiimin kanssa Mistä kaikki alkoi? Vuosi sitten elokuussa NH Pro:lla työskenteli 3 työntekijän tiimi. Silloin

Lue lisää »

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntösi meille. Olemme teihin yhteydessä tämän tai seuraavan päivän aikana.
Voit lähettää tarjouspyynnön myös suoraan sähköpostiin:
eero@nhpro.fi​